Jak probudit v muži lásku? Oživte váš vztah s našimi tipy

Jak všichni víme, dlouholeté vztahy procházejí různými fázemi. Po počáteční zamilovanovanosti mnozí přecházíme do stereotypu, který nás ubíjí. Nemusí tomu ale tak být. Chcete vědět, jak probudit v muži lásku? Přinášíme vám několik tipů pro oživení vašeho vztahu.

Partnerský vztah se neustále vyvíjí

S milostným vztahem je to jako na houpačce. Jednou jste nahoře a jednou dole. Partnerské vztahy procházejí několika fázemi a stále se vyvíjejí.

Úvodní fáze je charakteristická zamilovaností. Během prvních dvou let vnímáme svého partnera jako dokonalého, vidíme v něm jen to nejlepší. Typickým znakem je také velmi intenzivní sexuální život. Po několika letech sice euforie opadne, ale místo k ní nastupuje pocit důvěry a prohlubování vztahu.

Čtěte také: Sex nezačíná v ložnici. Jak funguje sexuální přitažlivost? 

Zároveň však přicházejí i občasné konflikty a vzájemné ochladnutí. Je proto důležité, abyste dokázali svůj vztah budovat a hledali způsoby, jak probudit v muži lásku v každém společném období. Pokud to dokážete, čeká vás odměna v podobě láskyplného vztahu a milovaného partnera, který je pro vás ochoten udělat cokoliv i po letech soužití.

Budování vztahu místo výčitek: 10 tipů, jak probudit v muži lásku

Jistě, k udržování pevného vztahu a jeho budování musí přispět obě strany. Pokud však cítíte, že váš vztah ochladl, začít s výčitkami není ta správná cesta. Budování vztahu totiž vyžaduje práci. A záleží jen na vás, jak k tomu přispějete.

#1 Ukažte mu, že vám na něm záleží

Buďte pozorná. Dejte partnerovi najevo, že na něj myslíte. Možných způsobů je mnoho. Věnujte mu malý dárek, i když zrovna není žádná speciální příležitost. Napište mu milý vzkaz a vložte mu jej před odchodem do práce do tašky. Připravte mu do postele oblíbenou snídani nebo ho potěšte jakoukoliv jinou maličkostí.

Pokud jste zavalená prací, ukažte mu, že na něj myslíte i přes pracovní vytížení. Zavolejte mu o přestávce. Řekněte mu, že na něj myslíte a že se nemůžete dočkat, až se večer uvidíte. Takovými malými překvapeními mu ukážete, jak ho milujete. A buďte si jistá, že odpověď na sebe nenechá dlouho čekat.

#2 Respektujte ho

Stejně jako ženy, i muži potřebují respekt a ocenění. Ukažte mu, že si ceníte jeho názory a schopnosti. Že váš vztah je vyrovnaný a záleží v něm na obou. Muž se bude cítit ve vztahu sebevědomý a rovnocenný, a to zároveň povzbudí i jeho náklonnost k vám.

#3 Říkejte mu, že je pro vás výjimečný

Dejte mu najevo, že není pro vás samozřejmostí. Řekněte mu,že jste za váš vztah vděčná. Zdůrazněte mu, že si ceníte jeho pomoci nebo schopnosti rozesmát vás i v těžkých chvílích. Muž, který se cítí být milovaným a oceněným, vám vaše city opětuje.

#4 Poslouchejte ho

Je rozdíl, pokud svého partnera jen slyšíte nebo ho skutečně posloucháte. Když s vámi mluví, navažte oční kontakt a soustřeďte se na to, co říká. Aktivním poslechem mu ukazujete, jak vám na něm záleží. Váš muž se bude cítit vyslechnut a pochopen.Vaše pozornost mu dá pocit podpory a lásky, co vám rozhodně stejným způsobem vrátí.

#5 Buďte mu oporou (nejen) v těžkých chvílích

I muži mívají těžké chvíle, ačkoliv si to někdy nechtějí přiznat. Ať už se týkají pracovního nebo osobního života, je důležité, abyste se jej snažili pochopit a podpořit.Ujistěte se, že se na vás může spolehnout. Váš pohled na věc a vaše podpora jsou pro něj velmi důležité a pomohou mu překonat i těžká období.

Čtěte také: Věci, o kterých muži nemluví

#6 Komunikujte otevřeně

Chcete-li v muži probudit lásku, sdílejte s ním své myšlenky a pocity. Říkejte mu, že ho milujete. Stejně otevřeně si však povídejte i o konfliktech. Je přece normální, že na věci nemusíte mít vždy stejný názor. Řekněte mu, jak se cítíte a o problému diskutujte. Vyhněte se obviňování. Pokuste se najít řešení, se kterým budete oba spokojeni.

Pokud jste ve vztahu udělali chybu, upřímně se omluvte. Dokážete mu tím, že vám záleží na jeho citech. Váš partner vám musí důvěřovat. Společné překonávání problémů a vzájemná důvěra váš vztah posiluje.

#7 Zkoušejte nové věci - společně

Aby vztah neupadl do stereotypu, musíte jej udržovat stále svěží. Netravte čas doma u televize, ale jděte někam ven. Vždyť jak dlouho jste už neměli skutečné rande? Vydejte se na večeři do nové restaurace, udělejte si výlet na nové místo.Najděte si nového koníčka, který vás bude spojovat. Může to být například kurz vaření nebo i společný trénink na výstup na Gerlachovský štít.

Dělejte vše proto, abyste si vytvářeli nové vzpomínky. Váš vztah to oživí a bude opět vzrušující jako na začátku. Oběma vám to připomene, proč jste se do sebe zamilovali. Společné koníčky vám pomohou budovat hlubší a smysluplný vztah.

#8 Nechte mu i vlastní prostor 

Ano, společné trávení času je velmi důležité. Stejně důležité je však mít prostor i na své vlastní zájmy. Nemusíte spolu trávit každou volnou chvíli. Nechte mu prostor pro jeho vlastní hobby. Neprotestujte, když si chce vyběhnout ven s kamarády.

Místo toho se soustřeďte na vlastní zájmy a vlastní okruh známých. Buďte i nadále tou zajímavou osobou, do které se váš muž zamiloval. Udržování individuálních koníčků a okruhu přátel vás nerozděluje. Naopak váš vztah to ve skutečnosti posiluje a dává vám prostor těšit se na další společně strávené chvíle.

#9 Často se ho dotýkejte

Dotyky jsou vztahu mimořádně důležité. Chyťte se za ruce při procházce. Před odjezdem ho polibte. Přitulte se k němu večer na gauči. Velmi kontaktní jsou také masáže. Toto vše dokáže vašemu partnerovi připomenout, jak moc vás miluje.

#10 Najděte si čas na fyzickou intimitu

Intimita sbližuje a muži fyzické projevy lásky milují. Myslete na to, že sex spouští dopamin – chemickou látku, která je spojena s potěšením.Vychutnejte si sex jako projev, který vám partner vysílá jako signál lásky.

Úkolem dlouhodobého vztahu je důležité dopracovat se k praktikám, které si budete oba užívat. Povídejte si spolu otevřeně o tom, co má kdo rád a nebojte se experimentovat. Vyzkoušejte různé polohy a nová vzrušující místa. Připomene vám to vášeň, která vás spojila a posílí to vaše pouto.

Pokud má váš partner problém s rychlým vyvrcholením nebo jiné poruchy erekce, sáhnout můžete i po přírodních výživových doplňcích na podporu erekce. Podpůrných prostředků se nemusíte obávat. Sex fungující po sexuální stránce je přece prospěšný pro vás oba.

Malá rada na závěr

Ze ženského úhlu pohledu nejsou mužské projevy lásky vždy jednoznačné. Myslete na to ještě předtím, než začnete hodnotit, jak vás partner miluje. Možná to zní jako klišé, ale mnozí muži opravdu nedokážou vyjádřit lásku slovy. Říkají za ně činy. Naučte se tedy vnímat a ocenit i takové signály lásky.

I když jste spolu už déle,udělejte z vašeho každodenního života ve dvou něco výjimečného. Připomeňte si to, co na partnerovi milujete a obdivujete. Myslete na to, že neustálou péči vyžaduje nejen váš emocionální vztah, ale také vaše fyzická intimita. Pokud na to nezapomenete, sama velmi snadno přijdete na to, jak probudit v muži lásku.

Zdroje:

https://www.wikihow.com/Keep-a-Man-in-Love-with-You 

https://www.ta3.com/clanok/200625/chcete-vecnu-lasku-experti-maju-4-tipy-pre-trvale-vztahy 

https://www.umenimilovat.cz/muzske-signaly-lasky/

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz