Partnerka nemá chuť na sex?

Máte pocit, že vaše partnerka má málokdy chuť na sex? Možná při něm děláte některé z následujúcich věcí, které ženy při sexu jednoduše nesnášejí. Protože všichni bychom se měli snažit o vzájemné pochopení a respektování preferencí svých partnerů, je důležité porozumět, co ženy od sexu očekávají a co od něj odrazuje.

partnerka-clanok2

  1. Nedostatek předehry: Jedním z nejčastějších stížností žen je, že muži často přehlížejí nebo uspěchají předehru. Předehra je pro mnoho žen klíčová pro dosažení vzrušení a příjemné sexuální zkušenosti. Mnoho žen potřebuje více času než muži, aby byly připraveny na sex. Přehlížení předehry může vést k nepohodlí, bolesti a celkově méně uspokojující sexuální zkušenosti.

 

  1. Neúcta: Ženy chtějí být respektovány v posteli stejně jako mimo ni. To zahrnují pochopení a respektování jejich hranic, vyslechnutí jejich přání a potřeb a nevnucování jim něčeho, co nechtějí. Nerespektování těchto zásad může vést k neuspokojivosti a dokonce k trauma.

 

  1. Nedostatečná komunikace: Komunikace je klíčem k dobrému sexu. Neschopnost mužů komunikovat o sexu, což zahrnuje neschopnost sdělit své přání a potřeby, stejně jako neschopnost naslouchat a reagovat na přání a potřeby své partnerky, je častým zdrojem nespokojenosti u žen.

 

  1. Egoizmus: Sex by měl být vzájemný zážitek, který uspokojuje obě strany. Bohužel, někteří muži se zaměřují především na své potřeby a uspokojení, což může vést k tomu, že se žena cítí přehlížená a nespokojená.

 

Co udělat pro zlepšení?

Prvním krokem k lepšímu sexu je pochopení a respektování potřeb a touhy partnera. Komunikace je zde klíčová. Mluvte o svých potřebách a očekáváních, poslouchejte a reagujte na potřeby svého partnera.

 

Předehra je také důležitá. Dostaňte se k věci pomalu a neuspěchejte. Ujistěte se, že je váš partner připravený a vzrušený, než se pustíte do sexu.

 

Pokud se jedná o libidové problémy, může pomoci změna životního stylu, včetně zdravé stravy, pravidelného cvičení a dostatečného spánku. Pro některé ženy mohou být užitečné také doplňky stravy, jako jsou bylinné čaje, sirupy a pilulky, které mohou pomoci zvýšit libido.

 

V případě fyzického nepohodlí nebo bolesti by měla žena konzultovat své problémy s lékařem. Existují lékařské a terapeutické možnosti, které mohou pomoci zmírnit nebo odstranit tyto problémy.

 

Vždy mějte na paměti, že sex by měl být příjemný pro obě strany. Respektujte svého partnera a snažte se dosáhnout vzájemné spokojenosti a uspokojení. A pamatujte, že to, co funguje pro jednoho člověka, nemusí nutně fungovat pro druhého. Důležité je být otevřený, komunikativní a respektující.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz