Rozlučte se s únavou: Jak vybrat bylinný doplněk pro více energie

Každý z nás se sem tam ocitne v situaci, kdy prostě potřebuje během dne dodat energii pro fyzické či mentální aktivity. Většina lidí v takové situaci sáhne po kávě nebo energetických nápojích, které sice dodají potřebnou energii, avšak jejich účinek je krátkodobý a jejich přílišné pití může negativně působit na trávicí systém. Příroda nabízí své vlastní řešení pro dodání energie a nabízí nám jej ve formě bylinek. Jejich správná kombinace nám umí dodat energii efektivně, dlouhodobě a bez zatížení trávicího systému.

unava-sirupo-blog2

Zde se podíváme na několik klíčových faktorů, které byste měli zvážit při výběru bylinného doplňku pro více energie.

 

  1. Vyberte správné byliny: Ne všechny byliny mají stejné účinky a některé mohou být pro vás účinnější než jiné. Pokud hledáte přírodní způsob, jak zvýšit svou energii, měli byste se zaměřit na bylinky, které jsou známé svými energizujícími vlastnostmi. Mezi takové bylinky patří např. ashwagandha, zelený čaj a guarana.

 

Ashwagandha je adaptogen, což znamená, že pomáhá tělu přizpůsobit se stresu. Ashwagandha také podporuje energii a vitalitu tím, že podporuje zdravou funkci nadledvin a štítné žlázy.

 

Zelený čaj obsahuje přirozený stimulant kofein, který může zvýšit vaši energii. Kromě toho zelený čaj obsahuje také l-theanin, aminokyselinu, která podporuje relaxaci a zlepšuje koncentraci a pozornost.

 

Guarana je další vynikající zdroj kofeinu. Guarana také obsahuje theobromin, chemikálii podobnou kofeinu, která podporuje kardiovaskulární zdraví.



  1. Zvažte své individuální potřeby: Některé bylinné doplňky mohou poskytnout další výhody, jako je podpora koncentrace, adaptogenní podpora, podpora imunitního systému atd. Přemýšlejte o svých konkrétních potřebách a vyberte doplněk, který je nejlépe vyhovuje.



  1. Vyhněte se umělým přísadám: Kvalitní bylinný doplněk by měl obsahovat pouze přírodní ingredience. Vyhněte se doplňkům, které obsahují umělé přísady, nebo konzervační látky.



  1. Zvažte svůj životní styl a stravovací návyky: Pokud jste vegetarián nebo vegan, ujistěte se, že váš doplněk je vhodný pro váš stravovací styl. Stejně tak pokud máte potravinové alergie nebo intolerance, ujistěte se, že váš doplněk je bez alergenů.

 

Doplňky s ashwagandhou, zeleným čajem a guaranou jsou vhodné pro každého, kdo hledá zdravý a účinný způsob, jak zvýšit svou energii a koncentraci. Mohou být také užitečné pro lidi, kteří se cítí stresováni nebo přetížení, protože tyto byliny pomáhají tělu lépe se vyrovnat se stresem.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz